Sistemului de geam termopan cu bagheta calda

Tehnologia de confectionare a geamurilor termoizolante (termopan) cu bagheta calda este pe departe mult mai avantajoasa decat sistemul clasic, cu bagheta din aluminiu+coltari.

Aceasta deoarece sistemul clasic presupune mai multe etape de productie (debitare baghete, introducere sita siliconica in baghete, asamblare cadru bagheta, aplicare butil sau banda butilica, sigilare finala) respectiv mai multe operatiuni si mai multe utilaje.

In schimb, prin sistemul PANA SPACER toate celelalte operatiuni – in afara de debitarea si spalarea sticlei – sunt eliminate, ramanand doar operatiunea de aplicare a baghetei calde.

Bagheta Calda

Informatii tehnice bagheta calda

Baghetele calde sunt distantieri  realizati din materiale care se monteaza la fel ca si distantierul din aluminiu intre foile de sticla ale geamurilor termoizolante (termopane) cu doua foi de sticla sau cu trei foi de sticla.Baghetele Calde au un grad de transfer termic linear mai redus decat distantierii din aluminiu obisnuiti, astfel incat aduce o contributie substantiala in privinta imbunatatirii comfortului termic al locuintelor. Plusul de izolare este asigurat prin reducerea puntilor termice formate perimetral pe marginile termopanelor.

Prin folosirea bagetei calde se realizeaza totodata izolatia marginilor termopanelor micsorand si incalzirea  puternica acestora in sezonul cald,deasemenea  bagheta calda previne condesul ce se formeaza pe geamul termopan la extremitatile acestuia .

Beneficile bagetei calde:

  • eficienta termica ridicata

  • readuce semnificativ costurilde de incalzire si climatizare

  • inlatura condesul perimetral de pe geamurile termoizolante

  • usor de prelucrat

  • durata de viata ridicata a termopanului, in sensul ca bagheta calda asigura 100% lipsa de permiabilitate ale gazelor, astfel incat argonul introdus nu-si diminuiaza concentratia dupa 5 ani de utiliare ca si in cazul baghetelor distantieri din aluminiu.

Baghetele calde reprezinta cea mai avansata si rentabila inventie de ultima ora, in domeniul imbunatatirii calitatii de izolare ale pachetelor termoizolatoare montate pe tamparia pvc. In mod traditional termopanele se fac cu distantarea geamurilor de sticla prin distantieri din aluminiu, acest material fiind un conductor foarte bun, astfel o mare parte din izolatie se pierde.

Atunci cand este frig afara si cald în interior, caldura scapa prin distantierul lasand marginea interioara a ferestrei mai rece decat restul. Această pierdere de caldura semnifica oun efort energetic mai mare realizat pentru incalzire si pentru a mentine o temperatura confortabila in interior. In anumite condiții, in special la temperaturi mai reci, datorita cativitatilor desfasurate de zi cu zi, excesul de umiditate condenseaza pe suprafata rece a termopanului, de obicei, de-a lungul marginilor din interiorul ferestrei. De-a lungul timpului condensul persistent devine un teren propice pentru mucegai si bacterii. Sporii de mucegai intra în aerul pe care il respiram si poate duce sau agrava afectiunile respiratorii si alte probleme de sanatate.

Comparatie baghete

Intre sistemul cu bagheta calda Pana Spacer si sistemul clasic cu bagheta din aluminiu

In zilele noastre, se incearca pe de o parte, obtinerea de materiale cat mai bune pentru confectionarea ramelor (PVC, aluminiu, lemn stratificat), care sa aiba performante mai bune in izolarea termica si fonica, iar pe de alta parte, unii producatori cauta solutii pentru imbuntatirea performantelor geamului termopan deoarece intr-o suprafata vitrata, proportia cea mai mare o are sticla/geamul.

Asadar au aparut diverse sisteme de izolare cu bagheta asa-numita „calda”; sau bagheta cu „margini calde”. Toate sistemele, desi sunt diferite sub aspect constructiv sau al materialelor din care sunt fabricate, au in comun faptul ca impiedica mult mai eficient transferul termic pe marginile geamului termopan, ceea ce cu sistemele clasice/conventionale (bagheta distantier din aluminiu), nu se poate obtine.

Exemplu concret: luam cazul unui pachet de geam termopan de 24 mm – cel mai uzual, format din doua coli de sticla cu bagheta intre ele si presupunand ca este iarna:

Daca este folosita bagheta din aluminiu, aceasta trebuie sa fie acoperita pe cele doua laturi fie cu o banda butilica auto-adeziva, fie cu cu un strat fin de butil, pentru a se lipi de cele doua sticle si totodata pentru a face o asa-zisa „prima sigilare”. Aluminiul, fiind un material „rece” si bun conductor, preia temperatura de pe sticla de la exterior si o transmite catre sticla de la interior. Astfel pe margini geamul termopan va fi rece ceea ce va creste riscul aparitiei condensului in incapere si totodata scade performanta izolatoare a geamului in ansamblu.

Atunci cand este folosita o bagheta calda, scade foarte mult transferul termic intre cele doua coli de sticla pe marginile geamului, coeficientul de trasfer termic fiind aproximativ acelasi pe toata suprafata geamului. In acest caz riscul aparitiei condensului este considerabil redus, cu pana la 50% ! Mai mult, factorul „U” – care este calculat pentru toata fereastra este si el redus.

Alte avantaje ale sistemului de bagheta calda sunt:

  • umezeala 0 (zero) in interiorul geamului termopan – a se vedea rapoartele de testare din meniul 3. Certificari, agremente
  • rata de retentie a argonului mult mai buna
  • sigilarea pe colturi este mult mai buna deoarece nu mai prespune sectionarea baghetei, ca in cazul sistemului clasic

Acestea fiind spuse, credem ca argumentele prezentate sunt mai mult decat suficiente pentru a va decide sa lucrati cu sistemul PANA SPACER !

Dacă ai nevoie de detalii sau vrei să găsești cea mai bună ofertă Contacteaza-ne!

0752.200.023

Cerere Pret

Completeaza formularul de mai jos si un consultant Panaspacer Prod te va contacta in cel mai scurt timp.

Submit request!